this post was submitted on 22 Jul 2023
31 points (100.0% liked)

theNetherlands

20 readers
1 users here now

Welkom op c/theNetherlands! Voor het delen van alles gerelateerd aan Nederland: nieuws, sport, humor, cultuur en vragen.

Welcome to c/theNetherlands! For sharing anything related to the Netherlands: news, sports, humor, culture and questions.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Wist je dat er een app is waarmee je je gemeente kan helpen om nog beter te worden?

Ik gebruik het zelf al een aantal jaren en het werkt best goed. Gevaarlijke dose takken boven de weg, losliggende stoeptegels, grof zwerfvuil, verstopte putten, kapotte straatverlichting en zelfs muf geparkeerde voertuigen.

De gemeente reageert in mijn ervaring snel en adequaat.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] KrokanteBamischijf@feddit.nl 5 points 1 year ago

Nederlandse gemeenten hebben zorgplicht om de veiligheid in de openbare ruimte te handhaven. Daardoor heeft naar mijn weten iedere gemeente een systeem voor "meldingen openbare ruimte".

Omdat er daarnaast een verplichting is voor burgers om een melding ook anoniem te kunnen laten doen (om redenen die ik denk ik niet hoef toe te lichten), is er ook een enorm risico op valse meldingen. Dat gaat van kattekwaad tot structureel shitposten, en in sommige gevallen leidt dat zelfs tot juridische stappen tegen degene die moedwillig misbruik maakt van het meldingensysteem. Want ja, alle meldingen moeten formeel opgepakt, bekeken en beantwoord worden indien de melder een verzoek tot terugkoppeling doet.

De reden dat je alleen met de camera vanuit de app een foto kunt toevoegen is dus hoogstwaarschijnlijk een maatregel om te voorkomen dat mensen makkelijk willekeurige afbeeldingen uit de gallerij zullen uploaden. Ja, het is onhandig, maar het bespaart de gemeente iets aan extra werk bij meldingen waaraan onzinplaatjes gehangen worden.

Die compressie-instelling ligt bij Beheervisie (leverancier van Buiten Beter), en ik heb een vermoeden dat ze dit doen omdat de verwerkingssystemen voor dit soort meldingen sinds 1998 nooit een grondige update gehad hebben, maar we schieten tegenwoordig wel gemiddeld 12Mpixel foto's. Zodra ook de "achterkant" van het systeem een update heeft gehad, kan dat die instelling eraf.

Maar het updaten van de systemen voor het verwerken van de meldingen gaat helaas moeizaam. Niet omdat de techniek te kort schiet, ook niet omdat het heel ingewikkeld is, maar omdat het inrichten van de software en het opleiden van mensen om ermee te gaan werken zo'n grote klus is.