Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler (fx debat-indlæg), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.
view the rest of the comments
Personligt tænker jeg fx også på abortlovgivningen og LGBT-rettigheder og den slags. Så tænker jeg også på støtte til Ukraine og holdning til Rusland og lande som Kina og Nordkorea. Jeg ser egentlig ikke de ting som "Trumpismer" - Trump ville ikke gå rundt og sige den slags hvis ikke resten af republikanerne var for det også. Altså hvis nu det ikke havde været Trump, tror du så ikke stadig de ville have nogenlunde samme holdning på de områder?
Jeg tænker bare på om der ikke er et punkt hvor Republikanerne er for højreorienterede, selv for de højreorienterede i Danmark? Danmark og USA er jo så langt fra hinanden politisk at deres politiske spektre jo nærmest ikke overlapper - altså sagt på en anden måde, de mest højreorienterede partier i Danmark er stadig mere venstreorienterede end de mest venstreorienterede partier i USA. Så internationalt set er Danmark venstreorienteret og USA højreorienteret og man kan kun snakke om højre/venstre-opdelingen inden for landets egen politik i sig selv, hvis det giver mening.
Det ville de givetvis have, men jeg tror så også at Trump har været med til at forværre retorikken og kridte fronterne op. Jeg tror ikke det havde været ligeså slemt hvis Ted Cruz eller Marco Rubio havde vundet republikanernes primærvalg og præsidentvalget i 2016.
Det vil jeg mene er en fejlslutning, som mange danskere desværre tror. Jeg medgiver at den politiske midte i USA ligger til højre for vores egen midte, men der er altså også dele af demokraterne som særligt værdipolitisk er længere til venstre end enhedslisten i Danmark. Der er heller ikke nogen ved sine fulde fem, der vil påstå at Liberal Alliance er mindre liberale (og her bruger jeg ikke den forkerte amerikanske definition) på fordelingspolitikken end den den gennemsnitlige demokrat.
Selvom Danmark generelt er mere venstreorienteret end USA, betyder det dog ikke at der ikke er et betydeligt overlap mellem Danmark og USA.
Det er fair, måske er det en farvet opfattelse fra min side. Det er nok også ret svært at "måle", sådan rent objektivt.
Bare nysgerrig, er der nogen bestemte punkter du tænker på her?
Husk på at partierne i USA er langt mere vidt favnende, så det er ikke altid de er enige internt. Men det er mit indtryk at det er tilfældet på for eksempel lgbt, udlændingepolitik og krigen mellem Israel og Iran, Hamas, Hizbollah. Jeg mener jeg har set eksempler på folk der er valgt til et offentligt embede fra demokraterne, der nægtede at anerkende Hamas som terrororganisation, samt udtrykke støtte til terrorangrebet 7. oktober sidste år. Det er selvfølgelig også noget vi har set eksempler på venstrefløjen herhjemme, men slet ikke i samme omfang.
Edit: Og jeg medgiver gerne at jeg også nemt bliver farvet af min egen opfattelse. Jeg tror egentlig at det er et symptom på den klassiske os-mod-dem kamp, hvor man nemt kan blive lidt fartblind, og ikke prøve at se modpartens synspunkter og bevæggrunde. Jeg mener at det er sundt at prøve at kigge på hvorfor modparten gør og mener hvad den gør, og hvad der ligger til grund for det. Selvom man ikke rykker på sine egne holdninger, er det sundt at prøve at udfordre dem en gang i mellem.
Det er dog ikke helt en Apples til Apples samlinging.
Usa har "paraply partier" da de kun kan have 2 viable partier pga fptp, så det kan godt være at de har nogle meget socialistiske individer, men parti politiks er de mere konservativt domineret end i Danmark hvor de socialistiske individer kan lave eget parti og derved mere åbent drive socialistisk parti politik
Ville hellere ikke kalde republikanerne konservative, de var engang small state, fiscal responsibility etc
Men i dag er de ikke meget mere end en alt right (anti immigration, isolation, authoritarian) kult omkring Trump
Jeg er meget enig, og det er også derfor jeg bruger "dele af" og ikke påstår at hele partiet deler en holdning. Der er dog stadig nogle konservative kræfter tilbage i republikanerne, som Liz Cheney og Nikki Haley. Jeg håber personligt at Trump (edit: ikke) vinder, så de konservative og ordentlige kræfter kan få magten i partiet igen.
Hvorfor ville de konservative vil få magten i det republikanske parti igen hvis Trump vinder?
Og yep vi siger lidt det samme med "dele af", jeg ville bare pointere forskellen da en "forenet front" er vigtig for partier, så de socialistiske aspekter vil være meget dæmpet i usa
Sorry, det gik vidst lidt for hurtigt. Der skulle have stået "at Trump ikke vinder".